søndag 20. mars 2011

3. Storyboard

Øvingsoppgave 3
Nå er både ideen og manuset ferdig. Neste steg i prosessen er å lage et storyboard. Det vil si at jeg skal lage miniatyrbilder av de ulike scenene jeg tenker å filme. Det skal sies at jeg er langt fra noen tegner, så her går det i fyrstikkmennesker.

En har lett for å si til elevene at øvelse gjør mester, å nå må jeg si det til meg selv også. Å skulle lage en film , er langt fra enkelt. Mange prosesser skal en gjennom og det er mange ting å tenke på. Jeg er i gang og det skal også sies at jeg aldri har gjort dette før.

Her ser du et par av bildene fra storyboardet. Dette er de to første scenene i filmen.










Selv om jeg satt med manuset foran meg, var det ikke så lett å tenke helt hvordan man ønsker at kameravinkelen skulle være. Et storyboard skal være til hjelp slik at en slipper å komme på opptaksdagen og da begynne å tenke hvordan kameravinklene skal være.

Å lage et storyboard kan sammenlignes med å lage en tegneserie. Alle bildene skal fortelle noe og det skal være en sammenheng fra begynnelse til slutt.

Det finnes mange metoder for å lage storyboard. Jeg har tatt utgangspunkt i eksemplet som MID115 på Høgskulen i Volda bruker.

1 kommentar:

  1. Hei Elisabeth!
    Synes du har fått det til bra jeg. Satt igjen med samme følelsen jeg også under produksjonen av storyboardet. Øvelse gjør mester.

    SvarSlett